Tre rumænere får tre års fængsel for gruppevoldtægt

Tre rumænske mænd er tirsdag ved Retten på Frederiksberg idømt tre års fængsel og udvisning af landet for bestandigt for at have gruppevoldtaget en ung kvinde sidste år.

De tre rumænere på 32, 46 og 57 år har gennem hele sagen nægtet sig skyldige.

Hændelsen fandt sted til en udendørsfest på Copenhagen Business School, CBS, hvor starten på det nye semester blev fejret 5. september 2014.

Mændene var taget hen til græsarealet for at samle flasker, men begyndte hurtigt at drikke tæt. De mener selv, at de drak omkring tre-fire flasker vodka samt en masse øl i løbet af dagen.

Det endte dog med at blive alt andet end pantsamleri. De tre mænd voldtog i forening en 20-årig irsk kvinde, der var flyttet til Danmark blot en uge forinden.

Anklager Sidsel Klixbüll oplyste i sin procedure, at hun gik efter en fængselsstraf på tre år og seks måneder samt udvisning af landet for alle tre mænd.

Bølgerne har tidligere gået højt til retsmøderne, hvor den 46-årige nu dømte mand op til flere gange har råbt op.

Tirsdag er ingen undtagelse, og dommer Karen Moestrup Jensen var tæt på at smide manden ud af retssalen, da tolken noget modvilligt måtte oversætte en række stødende ytringer, som den 46-årige mumlede til anklageren.

Til sidst endte det da også med, at den 46-årige blev ført ud af retssalen, da han på et tidspunkt begyndte at give lyd fra sig igen.

Politiets efterforskning viste, at den 32-årige mands dna var på den 20-årige kvindes inderlår. Ifølge anklageskriftet holdt den 46-årige og den 57-årige kvinden, mens den 32-årige mand fuldbyrdede voldtægten.

Den 32-årige modtog dommen, den 57-årige ankede, mens den 46-årige har bedt om 14 dage til at tænke over, om han vil anke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip