Tre russere skal i fængsel for numsedans ved krigsmonument

En russisk domstol har i weekenden dømt tre unge kvinder op til 15 dages fængsel, efter at de ifølge anklagemyndigheden havde udført twerking - en numserystende dans - foran et krigsmonument og lagt en video af det på internettet.

Det skriver BBC.

En distriktsdomstol i Novorossijsk i det sydlige Rusland idømte to af danserne 10 dages fængsel, mens en tredje skal 15 dage bag tremmer for "hooliganisme". To andre blev straffet med bøder, mens en tredje slap uden straf, da hun er mindreårig.

Anklagemyndigheden iværksatte efterforskningen af sagen, da kvinderne lagde en video op af dansen, der blev udført foran et mindesmærke for Anden Verdenskrig, på internetmediet YouTube.

Anklagerne mente, at kvinderne udførte "en erotisk og seksuel twerk-dans" - en slags numsedans, som popstjerner som Miley Cyrus og Beyonce har gjort populær.

- Den respektløse episode foran et historisk krigsmonument er uacceptabel, og ethvert forsøg på at skænde militære mindesmærker vil blive stoppet øjeblikkeligt, lød det fra anklagerne ifølge BBC.

Tidligere i denne måned lukkede russiske myndigheder en danseskole, efter at en video med lignende dansebevægelser blev delt på internettet.

Rusland er ved at forberede sig på store fejringer af, at det er 70 år siden, at Sovjetunionen besejrede Nazityskland under Anden Verdenskrig, der i sovjetisk terminologi kendes som Den Store Fædrelandskrig.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip