Tre teenagere dræbt i uhyggelig episode lørdag aften: Nu er der nyt fra politiet

Skrevet af Emil Martesen

10/12/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der nyt fra politiet efter tre teenagere blev dræbt i Hovsjö-området i Södertälje i Sverige.

Mest læste i dag

Tre teenagedrenge, to 16-årige og en 17-årig, blev skudt i det, der menes at være en konflikt mellem to fraktioner af det kriminelle Södertäljenetværk.

Sådan lyder meldingen fra en lang række svenske medier, herunder Expressen.

Episoden fandt sted Lørdag aften, da politiet blev kaldt til Hovsjö-området i Södertälje, hvor de oprindeligt troede, at der var tale om fyrværkeri. Men situationen viste sig at være langt mere alvorlig: Tre unge mænd var blevet skudt. To af dem blev ramt i den nedre del af kroppen, mens den tredje, som blev ramt i overkroppen, er alvorligt skadet.

Efterforskningen førte til anholdelsen af tre unge mænd, som nu er anholdt i sagen.

Ola Österling fra Stockholmspolitiet lægger heller ikke skjul på, at politiets teori er, at skyderiet sandsynligvis er relateret til en gadebandekonflikt.

Og ifølge Expressen er der mistanke om, at skyderiet er en del af en igangværende konflikt mellem Saltskogsfalangen og Ronnafalangen, to fraktioner inden for Södertäljenetværket.

Länstidningen Södertälje rapporterer, at de skudte teenagere er kendt af politiet, og en af de sårede har en familiemæssig forbindelse til Ronnafalangen. En politikilde sammenligner denne hændelse med tidligere mordforsøg udført af Saltsjönätverket.

Denne tragiske begivenhed er ikke kun en nyhedshistorie; det er et kald til handling for at adressere de underliggende årsager til ungdomskriminalitet og finde langsigtede løsninger for at sikre sikkerheden og velfærden for alle i samfundet.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk