Tre unge varetægtsfængsles efter skyderi i Fields

Tre personer er blevet varetægtsfængslet og sigtet for drabsforsøg efter et skyderi i indkøbscentret Field's på Amager tidligere på ugen.

To grupper stødte sammen ved middagstid onsdag og afgav ifølge politiet skud mod hinanden. Den ene gruppe består angiveligt af fem mand. Der er tre i den anden gruppe, som søndag alle blev varetægtsfængslet. En person er fortsat på fri fod.

Alle tre personer blev varetægtsfængslet i 25 dage efter at være blevet fremstillet i Dommervagten, oplyser Københavns Politi.

- De har haft en andel i skyderiet, og begge grupper har dermed haft en andel i skyderiet. Vi har to drabsforsøg, en for begge grupper, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politi.

Tidligere på ugen fik de tre personer fra den ene gruppering opretholdt deres anholdelse i tre gange 24 timer, hvilket søndag altså blev udvidet som følge af politiets efterforskning.

De fem personer fra den anden gruppering blev allerede torsdag varetægtsfængslet og isoleret i 13 dage. Alle nægter sig skyldige.

To personer fra gruppen på tre blev ramt under skyderiet onsdag, som udspillede sig i parkeringskælderen under indkøbscentret. En person blev skudt i armen, mens en anden blev ramt i ryggen under det voldelige opgør.

Årsagen til sammenstødet er endnu uklart, men det kan ifølge Ritzaus oplysninger muligvis kædes sammen med et skyderi i Herlev en uge før skyderiet i Field's.

Her blev der sent onsdag 11. marts om aftenen affyret skud mod en bil i boligområdet omkring Peberhaven og Persillehaven.

En af de unge, der sigtes for drabsforsøg i indkøbscentret, skal være bror til en 21-årig mand, som blev livsfarligt såret i Herlev. Hans tilstand er stabiliseret.

Dermed kan noget tyde på, at onsdagens konfrontation i Field's var en hævnaktion. Det vil politiet dog hverken be- eller afkræfte, lyder det søndag.

Alle otte er i alderen fra 17 til 26 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip