Tredje mand anholdt i omfattende indbrudssag

En 32-årig rumæner, som i flere måneder har været efterlyst for en stribe af indbrud, er blevet udleveret til Danmark.

Han er mistænkt i den såkaldte Tucan II-sag, som i juli kostede to rumænske mænd tre års fængsel hver, fortæller politikommissær Jesper Simonsen fra Nordsjællands Politi.

- I forbindelse med Tucan II-sagen har vi længe vidst, at der var en tredje mand, som var rejst ud af landet. Ham har vi haft efterlyst internationalt, og han blev anholdt i Rumænien for nogle dage siden, siger politikommissæren.

Anholdelsen skulle være forløbet uden dramatik, og den 32-årige har ikke modsat sig udleveringen. Han bliver onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, sigtet for omfattende indbrudstyveri.

Ud over tre års fængsel blev de to øvrige rumænske mænd, der er 30 og 33 år, ved Retten i Lyngby i juli idømt udvisning for bestandigt.

De var tiltalt for godt 40 indbrud, som skulle være begået over kun 11 dage, og havde erkendt knap 20. De endte med at blive dømt for omkring 30 indbrud.

Sagen mod Dimitrie-Bogdan Pricop og Bogdan Vavilov blev efterforsket af politiets Task Force Indbrud under kodenavnet Tucan II.

Da politiet via aflytning fik nys om, at de to planlagde at forlade landet 6. februar, blev der slået til mod XXL-rutebussen, der kører fra Danmark til Rumænien i rutefart.

I alt 14 kufferter blev beslaglagt med bærbare computere, iPads og iPods, kameraer, parfume, sølvtøj og smykker.

Sagen er en del af et større kompleks med i alt 18 arrestanter. Mange af dem kommer fra byen Tulsea, der ligger tæt på grænsen til Moldova.

Flere er blevet dømt efter den hårde tyveriparagraf, der kan give op til seks års fængsel, blandt andet hvis forbrydelsen er begået af flere i forening.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip