Tredobbelt drabssag: Politiet finder våben i sø

Politiet har fundet to våben i Kimmerslev Sø ved Borup i forbindelse med efterforskningen af et tredobbelt drab på Frederiksberg sidste efterår.

Det oplyser politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet tirsdag eftermiddag.

Det første våben, en revolver, blev fundet af dykkere mandag aften, lige inden eftersøgningen blev lukket ned for dagen.

- Den har vi sikret, og nu skal den undersøges af våbenteknikerne for at se, om den kan have noget med vores sag at gøre.

- Umiddelbart ligner den ikke den, som vi leder efter. Men det må de våbentekniske undersøgelser afgøre, siger politikommissæren.

Politiet fortsatte eftersøgningen tirsdag med et nyt dyk et nyt sted i søen, og her var der igen gevinst.

- Der har vi også fundet en skyder. Det er en pistol denne her gang. Men det er ikke en pistol, vi leder efter, siger Hans Erik Raben.

Det var i november, at tre mænd blev likvideret, mens de lå og sov i en lejlighed på Frederiksberg. Mandag førte efterforskningen Københavns Politi til søen ved Borup på Sjælland.

En stribe personer er varetægtsfængslet i sagen og udløbere af den. Men våbnene, der blev brugt, er aldrig fundet.

Siden drabene har politiet ledt efter en revolver og et haglgevær. Det er disse våben, som man håber at finde i Kimmerslev Sø ved Borup.

Politiet tog fat på eftersøgningen tirsdag klokken 09.30 og arbejder tirsdag eftermiddag stadig ved søen.

- Vi arbejder videre, og vi dykker fortsat dernede. Vi regner med at blive færdige i dag, fortæller Hans Erik Raben.

Det tredobbelte drab fandt sted i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg 11. november sidste år.

Efterforskningen tyder på, at mindst to mænd skaffede sig vej til lejligheden ad et stillads og skød de sovende. Politiet har betegnet drabene som en likvidering.

Efterforskningen har været omfattende, og i alt 23 personer sidder fængslet i sagen eller udløbere af den.

/ritzau/

 

Dagens Gossip