Trekantsdrama lurer i midterforsvaret for Morten Olsen

For en måned siden var han en af Danmarks bedste, da fodboldlandsholdet spillede 1-1 ude mod Albanien i EM-kvalifikationen.

Tre dage senere var Andreas Bjelland henvist til 90 minutter på bænken i 0-1-nederlaget til Portugal, fordi anfører Daniel Agger var kampklar efter en rygskade og kunne indtage sin faste plads i midterforsvaret.

Sådan er tilværelsen for Bjelland, når han er samlet med det danske landshold. Fredag aften i Beograd i EM-kvalifikationskampen mod Serbien er Bjelland med fra start igen, da Agger er ude med en lyskeskade.

- Agger er vores anfører, og når han er klar, så er det vel sådan, at så skal han spille. Det må jeg indfinde mig med. For mig handler det om hele tiden at være klar, hvis han ikke er med.

- På det seneste har jeg spillet en del landskampe, blandt andet på grund af Aggers skader, og personligt er jeg selvfølgelig glad for det. Jeg møder ind til træningssamlingerne på samme måde som altid.

- Jeg tænker ikke på, om den ene eller anden er skadet, men på at holde mig selv klar, siger Bjelland.

Anføreren fra hollandske Twente har en klar idé om, hvad han skal gøre for at blive en fast del af landsholdets startopstilling uden at være afhængig af skader hos konkurrenterne.

- Måske skal jeg tage et skridt videre til en endnu større liga på et eller andet tidspunkt, så jeg bliver matchet hårdere og på den måde kan skubbe mere på til en startplads på landsholdet.

- Men lige nu har jeg det sådan, at Agger er en fantastisk anfører og leder, og han skal spille, når han er klar, siger Bjelland.

Dermed lægger Bjelland op til, at det er Simon Kjær, han skal forsøge at sende på bænken fremover.

- Simon og jeg har spillet fine kampe sammen, så det er ikke sådan, at det er mig mod ham. Men jeg giver dig ret i, at det nok er Simon, jeg skal forsøge at sende på bænken, for det er nok lidt sværere at gøre med anføreren, siger Bjelland.

Kjær er klar til den interne kamp i midterforsvaret, og det er ifølge Lille-spilleren ikke sikkert, at han eller Bjelland skal på bænken, når Agger er klar igen.

- I princippet er det hver mand for sig selv, og Bjelland og jeg skal da gå efter, at Agger får svært ved at komme direkte tilbage i startopstillingen, for det betyder så, at vi har gjort et godt stykke arbejde.

- Når vi går på banen, så gør jeg det bedste for at holde min plads, og det samme gør Bjelland. Og hvis både Bjelland og jeg vil spille fra start i fremtiden, så kræver det, at anføreren er ude på bænken, siger Kjær.

Han er parat til, at Agger og Bjelland kan danne midterforsvaret fremover, hvis Bjelland imponerer igen.

- Jeg vil gerne spille en kagekamp i Serbien, hvis vi ender med at vinde. Det tager jeg gerne på mine skuldre, og jeg tager også debatten med, om Agger skal spille næste gang i stedet for mig.

- Det bekymrer jeg mig ikke så meget om. Jeg koncentrerer mig om mit, landstræneren koncentrerer sig om sit, og så tager han en beslutning, som jeg respekterer, selvom jeg kan være frustreret over eller glad for den, siger Kjær.

Kampstart fredag er klokken 20.45.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip