Triatlon: Camilla Pedersen vinder VM et år efter koma

Den danske triatlet Camilla Pedersen fortsætter sin imponerende resultatliste året efter, at hun var ude for en alvorlig ulykke, der sendte hende i koma.

Søndag morgen dansk tid blev hun verdensmester i triatlon på langdistance, der blev afholdt i den kinesiske by Weihai.

Camilla Pedersen tilbagelagde fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb i tiden 5 timer 43 minutter og 31 sekunder.

Det gjorde hende til en suveræn vinder foran finnen Kaisa Lehtonen, der kom i mål 4,16 minutter efter danskeren. På tredjepladsen fulgte Andrea Hewitt fra New Zealand.

Camilla Pedersens præstation er kun mere imponerende set i det lys, at hun i september sidste år kom ud for en alvorlig ulykke på en træningstur på cykel, hvor hun fik kraniebrud, indre blødninger og lå 19 dage i kunstig koma.

Siden kæmpede hun sig tilbage og fik comeback i foråret. I perioden op til VM har hun krydset målstregen som den første i flere ironman-konkurrencer.

Søndag kulminerede comebacket med en VM-titel. I 2012 vandt hun VM-sølv på langdistancen, og i 2011 blev hun europamester.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip