Trierweiler besøger Indien trods brud med Hollande

Valerie Trierweiler, den franske præsident François Hollandes ekskæreste, gennemfører søndag et planlagt besøg i Indien trods parrets netop meddelte brud, oplyser en nødhjælpsorganisation.

- Der er ingen tvivl om, at hun kommer, siger anonyme kilder i en nødhjælpsorganisation, som regner med at se Trierweiler i Mumbai sent søndag.

Den tidligere førstedame skal i det indiske finanscentrum promovere den franske nødhjælpsorganisation ACF, der fokuserer på at hjælpe ofre for hungersnød og underernæring.

Den tidligere franske førstedame var for nylig indlagt med et nervesammenbrud efter afsløringer i det franske ugeblad Closer om Hollandes affære med en kvindelig skuespiller.

Kilder i ACF siger, at Trierweilers program måske kan blive ændret, og at der arbejdes ud fra forskellige formodninger omkring hendes ønsker.

Nødhjælpsorganisationen betaler for den 48-årige Trierweilers rejse, hvor hun blandt andet skal besøge et hospital i Mumbai for underernærede børn.

Besøget i Indien bliver Trierweilers førte offentlige optræden, efter at det tidligere på måneden kom frem, at Hollande havde en affære med skuespilleren Julie Gayet, der er knap 20 år yngre end ham.

Frankrigs præsident bekræftede lørdag over for det franske nyhedsbureau AFP, at det var kommet til et brud mellem ham og Trierweiler.

Det er sket efter flere ugers mediestorm om præsidentens påståede affære med Julie Gayet, der blandt andet har medvirket i Patrice Leconte-filmen "Min bedste ven".

Hollande indrømmede indirekte ved en pressekonference tidligere på måneden, at han havde problemer i forholdet til Trierweiler, som hidtil har boet i Elysée-palæet.

Historierne i ugebladet Closer kom efter flere måneder med svirrende rygter om affæren mellem præsidenten og den 41-årige Gayet, der medvirkede i en af Hollandes valgvideoer under valgkampen i 2012. Hun har nu lagt sag an mod ugebladet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip