Trist nyt til 430.000 danskere: Efter 142 år er det slut

Emil Martesen

13 uger siden

|

20/03/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter 142 år er det slut.

Dagens topnyheder

Den teknologiske udvikling står aldrig stille.

Og i denne ånd har TDC Net annonceret en betydelig forandring, der markerer enden på en æra for dansk telekommunikation.

Danmark står nemlig på tærsklen til en definitiv afsked med det gamle, landsdækkende fastnettelefonnetværk, en tjeneste der har bundet danskerne sammen i 142 år.

Det skriver Berlingske.

I løbet af det kommende år vil de første ti af i alt 1.183 telefoncentraler lukke ned, indledende et farvel til fastnettet, der skal være fortid i 2030:

"Der er mange hensyn at tage, når man overvejer, hvor hurtigt det skal gå, men på et tidspunkt begynder man at se konturerne af en nedlukning. Og den skal ske i god tid og i samarbejde med alle udbyderne, som skal tage sig af kunderne", siger Robert Dogonowski, kommerciel direktør i TDC Net, til Berlingske.

Det sender et signal om, at selvom ændringen er uundgåelig, er det essentielt at sikre en glidende overgang for de brugere, der stadig er afhængige af fastnettet.

For dem, der stadig klamrer sig til deres fastnetforbindelse, lover TDC Net i samme ombæring, at give god tid og vejledning til at skifte til alternative kommunikationsformer.