Trist tv kan gøre dig tykkere

Kedelige programmer på tv får folk til at småspise mere foran skærmen og øger dermed risikoen for fedme, konkluderer svenske forskere.

Til gengæld kan mere spændende ting i flimmerkassen få os til at holde fingrene fra snack-skålen.

- Flere undersøgelser har tidligere koblet tv-kigning med småspisning og øget risiko for fedme, men vi er de første til at påvise, at indholdet i programmet kan påvirke, hvor meget vi spiser, fortæller professor Helgi Schiöth til Upsala Nya Tidning.

De svenske forskere havde samlet 18 kvinder med normalvægt og gav dem fri adgang til chokolade og vindruer. Derefter så de henholdsvis et afsnit af den svenske tv-komedie Solsidan, en kunstforelæsning og læste en tekst om insekter i Sverige.

Resultatet var opsigtvækkende. Kvinderne spiste i gennemsnit 43 gram mere chokolade eller druer under kunstforelæsningen, end da de fulgte med i komedien.

Kulturprogrammet gav også mere appetit end teksten om svenske insekter. Gennemsnitligt spiste kvinderne 16 gram mere chokolade, da de hørte om kunst, end da de læste om kryb.

- Jo kedeligere, de opfattede forsøgsbetingelserne, desto mere chokolade og frem for alt druer spiste de, konstaterer Helgi Schiöth.

Han er dog forsigtig med at drage for mange konklusioner og mener, at der er behov for mere forskning på området.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip