Triste australiere forsøger at begribe tragisk gidselsag

- Det er så trist.

Knap er taxadøren smækket i, inden chaufføren kommenterer radiostemmens beskrivelser af det mere end 16 timer lange gidselforløb i hjertet af den australske storby Sydney.

Ligesom så mange andre af Sydneys beboere – de såkaldte sydneysidere - har han fulgt gidseltagningen, siden en 50-årig bevæbnet iransk mand mandag formiddag lokal tid tog 17 personer til fange på en café på Martin Place i byens centrum.

- Jeg troede ikke, at sådan noget kunne ske. Det kunne lige så godt have været mig eller en hvilken som helst anden person på gaden. Det er ekstra trist, at det sker lige op til jul, fortæller chaufføren, inden han stopper så tæt på Martin Place, som afspærringen tirsdag morgen tillader det.

Her er stadig en horde af journalister fra det meste af verden. De røde øjne afslører, hvem af dem der har stået der hele natten og oplevet gidsler flygte og hørt politiets skud og chokgranater.

Som byen vågner, kommer flere folk til. Mænd i sorte jakkesæt og kvinder i høje hæle, nederdel og skjorte på vej på arbejde stopper op og kigger over politiets afspærringstape hen mod Lindt Chocolate Cafe med undrende blikke, som om de forsøger at begribe, hvad det er, der egentlig er sket så tæt på deres hverdag.

En enkelt buket blomster vokser sig i løbet af en time til et farverigt blomsterhav, der lyser op på de grå fliser omkring 100 meter fra omdrejningspunktet for tragedien.

- Jeg kender ikke nogen af de involverede, men jeg ville gerne udtrykke min medfølelse ved at lægge nogle blomster, siger Arlene Howard, der arbejder i en sidegade til Martin Place.

- Alle her i byen har en café, hvor de som en fast del af morgenrutinen henter deres kaffe, fortæller hun.

Hun var ikke "fuldstændig overrasket", da hun første gang hørte om gidseltagningen.

- Jeg har tænkt, at det ikke var et spørgsmål om, hvorvidt det ville ske, men hvornår det ville ske. Det kan måske også ske igen. Det her kan have inspireret folk til at gøre noget lignende, fordi det får så stor opmærksomhed, siger Arlene Howard.

Også Angelica Haifa har lagt en buket til minde om de to uskyldige personer, der mistede livet.

- Det er virkelig hjerteskærende. Gud velsigne dem og deres familier. Det kommer til at tage noget tid, før vi kommer videre. Forhåbentlig er det her slutningen, men jeg ved ikke, om vi er så heldige, siger hun.

Også gidseltageren omkom under dramaet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip