Trods fiasko: Spanien vil beholde del Bosque

Den spanske landstræner Vicente del Bosque behøver ikke at frygte for sit job, selv om spanierne har floppet fælt ved VM i Brasilien.

Spanierne har tabt sine første to kampe og er uden chance for at komme i 1/8-finalen, men det spanske fodboldforbund (RFEF) giver alligevel den rutinerede træner fuld støtte.

- Fra top til bund i forbundet står alle bag del Bosque. Hvis han vil træde tilbage, vil vi forsøge at overbevise ham om at blive, siger fodboldforbundets direktør Jorge Perez til spansk radio ifølge BBC.

Vicente del Bosque har stået i spidsen for det succesfulde landshold siden 2008 og var manden bag VM-triumfen i 2010 og EM-guldet to år senere.

Den 63-årige tidligere Real Madrid-boss har kontrakt til og med EM i Frankrig om to år, men har endnu ikke selv ytret sig om sine fremtidsplaner efter fiaskoen i Brasilien.

- Vi har stadig ikke talt med del Bosque. Det er bedre at få det hele lidt på afstand og tale stille og roligt sammen, når vi kommer tilbage til Madrid.

- Det kan være, at hans familie vil have, at han stopper, men vi kan ikke finde en bedre træner end ham, siger Jorge Perez.

Efter nederlagene til Holland og Chile har del Bosque fået kritik for at have været for loyal mod veltjente kræfter, der ikke har ramt formen ved VM.

/ritzau/

 

Dagens Gossip