Trods imponerende sejr: Mourinho nedtoner titelchance

Først i næste sæson vil Chelsea være blandt favoritterne til at vinde Premier League-titlen.

Det siger holdets træner Jose Mourinho efter den imponerende sejr mandag aften i den svære udebanekamp mod Manchester City.

Den portugisiske stjernetræner er berygtet for sin evne til at irritere sine kolleger i de andre klubber med umiddelbart rosende udtalelser, der dog ofte kan tolkes på mere end en måde.

- Jeg synes, vi spillede fantastisk mod et fantastisk hold. At spille på den måde i en opbygningsfase er forbløffende af gutterne på et tidspunkt, hvor vi er i en opbygningsfase og ved at forberede holdet til at være en af favoritterne næste år, siger han ifølge Sky Sports.

Chelsea vandt 1-0 på en scoring af den serbiske forsvarsspiller Branislav Ivanovic, og ødelagde dermed Manchester Citys perfekte sæson hjemme på Etihad Stadium.

City har sejret i samtlige sine forudgående 11 kampe hjemme, men var heldige med at slippe for et endnu større nederlag. Chelsea ramte blandt andet målrammen tre gange.

- De havde et par muligheder for at score, men vi havde de bedste chancer og kunne have lukket kampen, siger Mourinho.

Trods den overbevisende måde Chelsea vandt på, påstår Mourinho, at han kun tænker på den langsigtede udvikling af sit hold, der med 53 point nu deler andenpladsen med City. Holdene er bare to point efter Arsenal på førstepladsen.

- Vi er deroppe, men vi er ikke favoritter, siger Mourinho.

- Jeg tror, det er meget vigtigt, fordi det er ikke godt for udviklingen af et hold, hvis du i Premier League er 10,15 point efter de førende, siger han.

En udtalelse, som næsten kun kan tolkes som verbale piskeslag rettet mod Manchester United og dets nye manager David Moyes, der helt usædvanligt roder rundt nede på syvendepladsen med netop 15 point op til førstepladsen.

Uniteds chancer for at kvalificere sig til Champions League i næste sæson er ikke gode, og de seneste 20 års dominerede hold i England kan endda få svært ved at komme med i den langt mindre betydningsfulde Europa League.

- Det er ikke godt for et hold at spille i Europa League. Vi har brug for de store begivenheder. Vi behøver kampe med det pres, som vi følte i dag. Det er meget vigtigt for et hold, siger Mourinho uden så meget som at nævne United ved navn.

Chelsea er nu ubesejret i de seneste ni kampe i Premier League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip