Trods nedskæring: Støtte til dansk hus i Palæstina

Både Østafrika, Pakistan og Afghanistan må næste år undvære en del af den danske udviklingsbistand, som regeringen ellers havde planlagt at give.

Men et sted bliver udviklingsbistanden dog sat op. Om end det bliver med et beskedent beløb.

Enhedslisten og SF er nemlig kommet igennem med ønsket om, at der på finansloven for 2015 afsættes ni millioner kroner, som sikrer et treårigt bidrag til det Danske Hus i Palæstina.

Det er et resultat af aftalen mandag aften om besparelser på én milliard kroner på udviklingsbistanden. Penge, som i stedet skal gå til at betale for de op mod 20.000 asylansøgere, som regeringen forventer kommer til Danmark i år.

Christian Juhl, udviklingsordfører for Enhedslisten udtaler:

- Jeg er glad for at kunne sikre driften af det danske Hus i Palæstina. Det har vi arbejdet for længe. Det er vigtigt, at vi er tilstede i Palæstina, og at der bliver skabt grundlag for samarbejde og dansk støtte til Palæstina, siger han.

Det Danske Hus i Palæstina blev i 2009 indviet i Ramallah, og fungerer i dag som et sted, hvor danskere og palæstinensere kan mødes. Formålet er at fremme samarbejde mellem danske og palæstinensiske enkeltpersoner, organisationer og virksomheder.

Indtil nu har det været årlige bevillinger, der har sikret huset. Men nu er der sikret støtte for en fast periode, siger SF's udviklingsordfører Trine Pertou Mach.

- Jeg er rigtig glad for, at vi med aftalen sikrer et treårigt driftsbidrag til Det Danske Hus i Palæstina, så der kan etableres et mere langsigtet og strategisk partnerskab.

- Huset er en vigtig platform for kontakten mellem danskere og palæstinensere og for organisationer, der er engageret i Palæstina, siger hun.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), har flere gange besøgt Det Danske Hus i Palæstina og talt for, at huset er nødvendigt for at øge forståelsen i Danmark for palæstinensernes vilkår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip