Trods nyt milliard-udspil: Thorning venter med valg

Skrevet af admin

26/05/2015

Mest læste i dag

- Valget kommer, når det kommer, men dette udspil rækker ind i næste valgperiode.

Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun sammen med økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) tirsdag præsenterede et udspil, der frem mod 2020 skal styrke den danske velfærd med 39 milliarder kroner.

Dermed holdt statsministeren endnu en gang fingrene fra valgknappen og udskød indtil videre udskrivelsen af det kommende valg.

I stedet udnyttede hun lejligheden til at understrege forskellene på, hvordan rød blok og blå blok har tænkt sig at bruge Danmarks penge i fremtiden.

- Vores plan giver klare prioriteringer for vores velfærd fremadrettet. Der er ikke tale om luksus i det, vi lægger op til, men det er et udspil, som lægger op til, at vi kan bevare det Danmark, vi kender, siger statsministeren

De næste år vil regeringen afsætte tre milliarder kroner til velfærd om året, hvilket vil betyde, at velfærden i 2020 vil være styrket med 15 milliarder kroner.

- Det er de penge, som borgerlige partier ønsker at bruge på skattelettelser. Forskellen er altså, at vi ønsker at lade pengene blive i den offentlige sektor, siger Thorning.

På pressemødet kritiserede Thorning endnu en gang Venstres forslag om at indføre nulvækst og afviste i samme ombæring, at regeringen selv skulle have haft nulvækst i løbet af sin regeringsperiode.

- Det går ikke, at man overskrider budgetterne. Derfor har vi indført, at man overholder budgetterne og lader være med at bryde dem, lyder det fra statsministeren.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har oplyst, at regeringens økonomiske redegørelse præsenteres tirsdag eftermiddag klokken 14.30.

Redegørelsen må betragtes som endnu et tegn på, at et folketingsvalg er tæt på.

/ritzau/