Trods våbenhvile fortsætter kampe og civile tab i Ukraine

Fire civile er blevet dræbt, og ni er såret af granatsplinter under kampe lørdag og søndag i det østlige Ukraine i de prorussiske separatisters højborg i Donetsk.

Det siger lokale embedsmænd.

Prorussiske separatister og regeringens styrker er gentagne gange stødt sammen i udkanten af byen trods en våbenhvile, der blev indgået den 5. september.

I det store og hele har våbenhvilen mindsket volden i andre dele af landet.

Militærets talsmand, Andrij Lysenko, siger i en daglig tale om opdateringen på sikkerhedssituationen, at 13 ukrainske soldater er blevet såret indenfor de seneste 24 timer.

Der er umiddelbart ingen forlydender om, hvorvidt prorussiske separatister har mistet livet under kampene i det østlige Ukraine.

Lyden af mortergranater og raketter genlød i Donetsk i løbet af lørdag nat, mens kampene foregik i udkanten af byen.

Boligområder i byen bliver ofte fanget i krydsild, da de ligger tæt på byens lufthavn, der er et strategisk og symbolsk vigtigt mål, som ingen af parterne har været i stand til at tage fuld kontrol over i løbet af urolighederne.

Kampene omkring lufthavnen greb om sig, mens flere af verdens stats- og regeringschefer mødtes i den italienske by Milano til det europæisk-asiatiske Asem-topmøde.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, mødtes flere gange med Ruslands præsident, Vladimir Putin, under pauserne i topmødet.

Her blev de angiveligt enige om en foreløbig aftale om gasforsyninger til de ukrainske borgere, hvor Ukraine skal betale 385 dollar (cirka 2100 kroner) for 1000 kubikmeter gas fra Rusland. Det er 100 dollar mindre end den tidligere aftale.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip