Troels Bech om Brøndby-sæson: Holder skindet på næsen

admin

423 uger siden

|

30/05/2016

Dagens topnyheder

Samme antal sejre som i sidste sæson. Samme antal mål som i sidste sæson. Og kun et enkelt point mindre end i sidste sæson.

Fodboldklubben Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, kan sin statistik i evalueringen af sæsonen 2015/2016 i Alka Superligaen.

Han erkender, at fjerdepladsen ikke helt var, hvad Brøndby håbede på, men han vil helst ikke sætte tingene alt for sort og hvidt op.

- Vi havde en målsætning om at blive nummer tre, og det lykkedes ikke. Og så er vi jo ikke glade, når vi ikke når vores målsætning.

- Jeg vil så sige, at en målsætning er ikke noget, man per definition altid når, for så er den ikke høj nok.

- Da vi vurderede, at en tredjeplads var en høj målsætning for os, var det, fordi vi skulle stå på tæer. Det har vi gjort, men vi har også været nede på knæ en gang imellem, siger Troels Bech.

Sportsdirektøren peger på, at Brøndby var tæt på at eliminere FC København i pokalsemifinalen, og at Brøndby nåede frem til playoff-runden i Europa League-kvalifikationen.

- Det, der gør, at vi holder skindet på næsen, er, at vi kommer i Europa, og at vi i vores europæiske deltagelse før jul nåede længere end i sidste sæson.

- I pokalen var vi 13 minutter fra en finale, så i to turneringer havde vi fremgang, og i Superligaen havde vi næsten status quo, siger han.

Brøndby mister efter denne sæson profiler som Daniel Agger og Riza Durmisi, mens også Johan Elmander og Martin Ørnskov er blandt de spillere, der forlader klubben.

Troels Bech skal dermed på arbejde for at sætte et godt hold sammen, som Brøndbys kommende cheftræner, Alexander Zorniger, kan arbejde med efter sommerpausen.

- Vi kommer til at have et fint hold efter sommerferien. Vi kommer til at have nye navne i truppen, det er jeg ikke så bekymret over.

- Brøndby har altid været i stand til at tiltrække spillere og trænere, som, vi tror på, kan bringe os videre, siger sportsdirektøren.

/ritzau/