Troels Lund: Ruslands ambassadør skal have klar besked

Der skal tales i klare vendinger og med store bogstaver til den russiske ambassadør, Mikhail Vanin, efter at han lørdag har advaret om, at danske skibe muligvis kan blive mål for russiske atomangreb.

Det mener Venstres forsvarsordfører Troels Lund Poulsen.

- Udenrigsministeren bør nøje overveje, hvad han vil gøre nu. Det er afgørende for mig, at der bliver givet klar besked til den russiske ambassadør.

- Han skal have af vide, at Rusland må mene om Danmark, hvad de vil, men at vi er medlem af Nato, og at vi fører vores egen politik. Vi har ikke tænkt os at lade os true af Rusland, siger Troels Lund Poulsen.

Meldingerne fra den russiske ambassadør stammer fra et debatindlæg i Jyllands Posten lørdag, hvor han advarer Danmark imod at tilslutte sig Natos missilforsvar.

- Det er en uhørt hård retorik fra den russiske ambassadør. Det er nyt, at russerne går et niveau op og melder så hårdt ud. Det er fuldstændig uacceptabelt, at man både direkte og indirekte truer et andet land, siger Troels Lund.

Ifølge Venstre-politikeren misforstår russerne bevidst, hvad missilskjoldet går ud på.

- Russerne har i mange år fået fortalt, hvad det går ud på, og de ved udmærket, at missilskjoldet er rettet mod slyngelstater og ikke mod dem. Det er en defensiv kapacitet, som skal beskytte Europa mod missiler, siger Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen mener, at Rusland forsøger at positionere sig på den internationale scene, hvor de gerne vil sende et signal om, at de er en stærk nation.

- Det understreger overfor mig, at vi er nødt til at få lavet en kortlægning af den sikkerhedspolitiske situation. Vi skal have lavet nye trusselvurderinger af vores nærområde, siger Venstre-politikeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip