Troen på ekskriminel gav pote ved Robert

Han bliver kaldt dansk films bad boy, for med voldsdomme og fire år i Horsens Statsfængsel bag sig skiller skuespilleren Roland Møller sig ud.

Men da instruktøren Martin Zandvliet skulle finde den helt rigtige skuespiller til dramaet "Under Sandet", var han ikke i tvivl. Den rolle skulle Roland Møller have.

Søndag aften gav den beslutning pote, for filmen blev nemlig kåret til årets film ved den prestigefyldte uddeling af Robert-priser.

- Det er det vildeste. Det har været den vildeste aften, siger Martin Zandvliet, hvis film også tog prisen for årets manuskript, årets instruktør, publikumsprisen samt en række mindre priser ved uddelingen.

- Vi er bare så overvældede, siger instruktøren, der ikke er i tvivl om, at meget af fortjenesten for de prestigefyldte priser, ligger i Roland Møllers skuespil.

- For mig var der aldrig tvivl om, at det skulle være ham. Jeg kunne mærke, at han havde det i sig, siger han om Roland Møller, der i "Under Sandet" spiller sin allerførste hovedrolle.

Før har han spillet med i film som "R" og "Nordvest".

Filmen, der foregår efter Anden Verdenskrig, handler om den danske sergent, Carl Leopold, der får ansvaret for en gruppe unge krigsfanger. De tyske drenge er blevet sendt til den jyske vestkyst for at desarmere de to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under krigen.

Rollen som Carl Leopold er Roland Møller taknemmelig for.

- Jeg ved godt, at der er mange, der ikke mente, jeg skulle have den rolle, men Martin (Zandvliet, red.) troede på mig. Og nu føler jeg, at jeg har gjort mit arbejde, siger skuespilleren, der for alvor har fået fart på karrieren.

Mandag flyver han således til udlandet for at filme med Hollywoodstjernen Charlize Theron.

/ritzau/

 

Dagens Gossip