Trossamfund: Mistænkt IS-kriger er ingen trussel

Skrevet af admin

08/04/2016

Mest læste i dag

En af de unge mænd, der fredag er blevet fængslet for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, er en venlig og hjælpsom person.

Sådan lyder budskabet fredag aften i en pressemeddelelse fra Det Islamiske Trossamfund.

Den unge har tidligere undervist "unge brødre" i islam, men han har ikke været aktiv i trossamfundet siden 2012, hedder det.

Familie og venner kender ham som "en hjælpsom og venlig person, der er under uddannelse, hvor han klarer sig godt," skriver trossamfundet.

- Det er på ingen måde trossamfundets opfattelse, at den sigtede udgør en trussel eller på anden måde er farlig for det danske samfund, lyder det.

Samtidig understreges det dog, at man ikke kender til de nærmere omstændigheder i den sag, som Københavns Politi har rejst.

Manden var blandt de anholdte, da et stort antal betjente torsdag gik i aktion på en stribe adresser i blandt andet Brønshøj, Ishøj og Glostrup.

Han og fire andre sigtes af politiet for at være rejst til Syrien mindst én gang, hvor de skal have ladet sig hverve.

For den unge mands vedkommende skal det være sket fra 11. november 2013, påstår politiet.

Undervejs i et ni timer langt grundlovsforhør fredag ved Retten på Frederiksberg nægtede han sig skyldig.

Men dommeren har vurderet, at mistanken er begrundet. Hvis han sættes på fri fod, er der risiko for, at han vil forstyrre politiets efterforskning.

Desuden er det ifølge dommeren muligt, at han vil flygte - hvilket ikke gør sig gældende for de øvrige unge, som blev anholdt torsdag.

Han er derfor ligesom tre andre blevet varetægtsfængslet frem til 3. maj.

/ritzau/