Truede med konflikt: DBU ophæver aftale med dommerne

Skrevet af Ann Katrine Warren

11/03/2013

Mest læste i dag

Dansk Boldspil-Union har i dag ophævet samarbejdsaftalen med Dansk Fodbolddommer-Union. Det oplyser DBU i en pressemeddelelse. For to uger siden modtog boldspilunionen et konfliktvarsel fra breddedommerne, som ønsker højere betaling, og nu har DBU altså svaret igen ved at opsige aftalen helt

- DBU finder det ikke rimeligt at fortsætte forhandlingerne og samarbejdet med DFU under trusler om at forhindre gennemførelsen af de tusinder af fodboldkampe i landets mange turneringer, som starter den kommende måned, lyder det i pressemeddelelsen.

Allerede i efteråret kom til frem, at dommerne ønskede en forhøjelse af af godtgørelsen, og for to uger siden blev kravet gentaget. En udgift som ifølge DBU vil ligge omkring to millioner kroner. Juridisk betragter DBU truslen om en konflikt som en væsentlig misligholdelse af de indgåede aftaler.

DBUs formand, Allan Hansen mener, at ophævelsen af samarbejdsaftalen med DFU er et beklageligt men nødvendigt skridt.

- Vi bruger med glæde rigtig mange ressourcer på dommerområdet. Derfor har vi også brug for en større grad af stabilitet. Den stabilitet har DFU desværre ikke vist sig at være garant for. Så på den baggrund kan jeg ikke påstå, at det er overraskende for os, at vi kommer til den beklagelige konklusion, at vores samarbejde med DFU nødvendigvis må komme til afslutning, udtaler han.

For de omkring 3.000 dommere, som har været omfattet af aftalen, får ophævelsen ikke konsekvenser for deres virke ude på fodboldbanerne i de omkring 100.000 kampe, DBU og lokalunionerne har programsat i deres turneringer i den kommende sæson.

DBU og fodboldforbundets seks lokalunioner byder dommerne i deres område velkommen gennem en "ikke-begrænsende aftale," lyder det.