Trump: Kvindekortet er uduelige Clintons eneste våben

Den kontroversielle præsidentkandidat Donald Trump langer søndag lokal tid ud efter Hillary Clinton - hans måske kommende modstander i kampen om at blive USA's næste præsident.

I tv-programmet Fox News Sunday brugte milliardæren Trump det meste af sin energi på at angribe demokraten Clinton.

- Hun har gjort et elendigt stykke arbejde på så mange områder, at selv kvinder ikke kan lide hende, siger republikaneren.

- Hun lever på kvindekortet, og hun spiller det hele tiden. Jeg vil lade jer vide om seks måneder, om hun spiller det godt nok, men jeg synes ikke, hun spiller kortet godt, siger han.

- Hvis hun ikke var en kvinde, ville hun ikke engang være med i det her kapløb, siger Trump videre.

Clinton var søndag ikke sen til at svare på sin modstanders kommentarer.

- Jeg har masser af erfaring med at håndtere mænd, der til tider træder ved siden af i den måde, de opfører sig på og den måde, de taler på, siger præsidentkandidaten på CNN.

De bramfrie udmeldinger fra Donald Trump kommer kun to dage før, at Republikanerne holder primærvalg i den vigtige delstat Indiana, hvor Trump kan tage et helt afgørende skridt mod at vinde sit partis kandidatur.

Inden valget tirsdag lokal tid fører Trump stort foran sin nærmeste forfølger, Ted Cruz, der ellers har indgået en samarbejdspagt med den tredje resterende republikanske kandidat, John Kasich, for at stoppe Donald Trump.

I gennemsnit viser en række lokale meningsmålinger ifølge realclearpolitics.com, at Trump fører med fire procentpoint inden afstemningerne.

Donald Trump har ifølge CNN samlet 1002 delegerede i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat. Det giver ham en klar føring over Ted Cruz, der har 572 og John Kasich, der har 157.

Det kræver 1237 delegerede at blive Republikanernes præsidentkandidat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip