Trump: Valgkamp er beskidt, men det er smukt at vinde

Den førende republikanske præsidentkandidat Donald Trump vandt lørdag et primærvalg i South Carolina meget klart og erkendte, at det er hårdt og beskidt at føre valgkamp.

- Der er ikke noget let ved at føre præsidentvalgkamp, kan jeg godt fortælle jer. Det er hårdt og beskidt. Det er ondskabsfuldt. Det er smukt. Når man vinder, er det smukt, sagde den 69-årige Trump, da han fejrede sin valgsejr.

Han fik omkring 33 procent af stemmerne.

Demokraten Hillary Clinton fik samtidig pustet nyt liv ind i sin valgkampagne med en sejr over rivalen Bernie Sanders i Nevada.

I Nevada fik Clinton 52,7 procent af stemmerne mod 47,2 procent til Sanders.

- Det er en valgkamp, hvor det gælder om at få nedbrudt hver eneste barriere, som holder en tilbage, sagde Clinton i sin sejrstale på Caesars Palace i Las Vegas.

Med deres sejre står Trump og Clinton stærkt forud for den såkaldte "Super Tuesday" 1. marts, hvor der uddeles mange hundrede delegerede til begge partiers kandidater i en lang række stater rundt omkring i USA.

Efter endnu et skuffende resultat valgte republikaneren Jeb Bush at trække sig ud af kapløbet om at blive præsidentkandidat i USA.

- Jeg er stolt af den kampagne, vi har kørt for at samle vores land. Men folket i Iowa, i New Hampshire og i South Carolina har talt.

- Jeg suspenderer min kampagne, sagde en berørt Jeb Bush, der i South Carolina kom langt efter både frontløberen Trump og senatorerne Ted Cruz og Marco Rubio.

Bush, der er søn af ekspræsident George H.W. Bush og bror til ekspræsident George W. Bush, var oprindeligt den helt store favorit til at blive republikanernes bud på USA's næste præsident.

Med hans udtræden af valgkampen er der nu fem personer tilbage i republikanernes kandidatfelt: Trump, Cruz, Rubio samt Ohio-guvernøren John Kasich og den pensionerede hjernekirurg Ben Carson.

Floridas senator, Marco Rubio, som kom på andenpladsen efter Trump, siger, at der nu reelt er tre tilbage i kampen om at blive republikanernes kandidat.

- Og vi vil vinde i det endelige opgør, sagde han til sin stab efter at have fået 22,5 procent af stemmerne, mens Ted Cruz fik 22,3 procent, siger Rubio.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip