Trump: Verden var meget bedre med Saddam og Gaddafi

Donald Trump, der fortsat er favorit til at blive de amerikanske republikaneres præsidentkandidat i 2016, mener, at verden ville være et bedre sted, hvis diktatorer som Saddam Hussein og Muammar Gaddafi stadig var ved magten.

Til CNN siger mangemilliardæren, at Mellemøsten "eksploderede" om ørerne på præsident Barack Obama og tidligere udenrigsminister Hillary Clinton. Den sidste er tårnhøj favorit til at blive Demokraternes præsidentkandidat.

- 100 procent, siger Trump, da han bliver spurgt, om verden ville havde det bedre, hvis Saddam Hussein og Gaddafi stadig var ved magten i Irak og Libyen.

Begge begik alvorlige forbrydelser mod deres egen befolkning, og de er begge døde. Saddam blev henrettet tre år efter den amerikanske invasion i Irak i 2003, mens Gaddafi blev dræbt i oktober 2011 under en Nato-støttet opstand.

- Folk får nu deres hoveder hugget af. De bliver druknet. Lige nu er det meget værre end under Saddam Hussein eller Gaddafi, mener Trump.

- Jeg mener, se hvad der skete. Libyen er en katastrofe. Libyen er en ulykke. Irak er en ulykke, Syrien er en ulykke. Hele Mellemøsten. Det eksploderede rundt om Hillary Clinton og Obama. Det røg i luften.

Irak er blevet en "træningsplads for terrorister", mener han.

Trump synes også, at det ville have været en god idé, hvis USA havde snuppet Iraks olie. I stedet er det nu Kina, der opkøber det, og noget af det tager Iran og Islamisk Stat.

Men Trump er klar med en politik.

- Trump-doktrinen er enkel. Det er styrke. Det er simpelthen styrke. Ingen skal komme på tværs af os. Vores militær vil blive gjort stærkere, forklarer han.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip