Trump vil i tale fokusere på tryghed i USA

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, vil i sin tale på partiets konvent natten til fredag dansk tid komme med et løfte til amerikanerne om, at han vil "genoprette trygheden" i USA, hvis han bliver valgt som præsident.

Det fremgår af lækkede uddrag af Trumps tale, der er den helt store begivenhed på konventets afsluttende dag.

- Amerikanere, der ser denne tale i aften, har for nylig set billeder af vold i vores gader og kaos i vores lokalsamfund, vil Trump sige til forsamlingen i Cleveland, Ohio og millioner af tv-seere.

- Jeg har en besked til jer alle: Forbrydelserne og volden, som i dag plager vores nation, vil snart være slut, vil han tilføje ifølge nyhedsbureauer som AFP og Reuters.

Trump har tidligere udråbt sig selv som "lov og orden-kandidaten", og det tema lader til at blive fremherskende i hans tale ifølge de bidder af teksten, som hans kampagnestab har givet til pressen.

Den stenrige ejendomsmogul fra New York har chokeret USA's politiske elite med sit pludselige og succesfulde indtog på den politiske scene.

Kun demokraternes Hillary Clinton står nu mellem Trump og Det Hvide Hus, og Trump vil i sin tale også rettet skytset mod rivalen.

Han vil blandt beskylde Hillary Clinton for at have været en fiasko som udenrigsminister. Hun var med til at gøre USA til et "langt mindre sikkert" sted og verden "langt mindre stabil".

- Men Hillary Clintons eftermæle skal ikke nødvendigvis blive USA's eftermæle, vil Trump sige.

- Så længe vi er ledet af politikere, som ikke vil sætte USA først, så kan vi være sikre på, at andre nationer ikke vil behandle USA med respekt.

- Men det vil ændre sig, når jeg overtager embedet, vil Trump love i sin tale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip