Trump vinder uden modstand primærvalg i Washington

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Donald Trump har ikke overraskende vundet Republikanernes primærvalg i delstaten Washington natten til onsdag dansk tid.

Som den eneste tilbageværende kandidat fik Trump knap 77 procent af stemmerne ifølge CNN, mens Ted Cruz og John Kasich, der begge officielt har trukket sig fra kapløbet, begge fik under ti procent.

Der var 44 delegerede på spil for Republikanerne i Washington, der ligger i det nordvestlige USA. Selv efter at disse er talt med, har Donald Trump endnu ikke formelt sikret sig nomineringen hos Republikanerne.

Han har brug for stemmer fra i alt 1237 delegerede. Efter tirsdagens primærvalg har den kontroversielle milliardær nu 1196 delegerede ifølge The New York Times. Af disse er 65 dog ikke forpligtet til at stemme på ham.

7. juni holder Californien og fire andre delstater primærvalg, og her vil Trump med stor sandsynlighed få de resterende delegerede i hus. Alene i Californien er der 172 delegerede på spil hos Republikanerne.

Modstanden mod Trump er dog mange steder fortsat til at tage og føle på. Tirsdag aften opstod der uro foran en bygning i Albuquerque i New Mexico, hvor Trump talte, viser billeder på CNN.

Der blev kastet med sten og flasker, og politiet satte heste ind for at forsøge at dæmpe uroen.

New Mexico har en stor spansktalende befolkning, og meningsmålinger viser ifølge AFP, at mange her er imod Trump og særligt hans syn på immigration.

Hos Demokraterne blev primærvalget i delstaten Washington holdt i marts. Her vandt Bernie Sanders langt de fleste delegerede.

Alligevel er han milevidt efter Hillary Clinton i antallet af delegerede, og alt tyder dermed på, at det endelige opgør til november om Det Hvide Hus kommer til at stå mellem Clinton og Trump.

Både Demokraterne og Republikanerne vælger formelt deres endelige kandidater i slutningen af juli. Selve præsidentvalget finder sted 8. november.

/ritzau/