Truslen fra pirater er på sit laveste niveau i 21 år

En ny international rapport viser, at den globale trussel fra pirater ligger på sit laveste niveau i to årtier.

I første halvår af 2016 har der således været registreret 98 episoder med pirater sammenlignet med 134 i samme periode sidste år

Det er ifølge International Maritime Bureau (IMB) det laveste antal siden 1995.

- Faldet i antallet af piratangreb er opmuntrende nyheder. To af de vigtigste faktorer er forbedringer omkring Indonesien og bestræbelserne på at skræmme somaliske pirater væk fra Østafrika, siger Pottengal Mukundan, der er direktør for IMB i en pressemeddelelse.

Selv om det samlede antal af piratangreb er faldet markant globalt, så er der dog enkelte områder, der i stigende grad er plaget af pirater.

Især i Vestafrika, hvor antallet af kidnapninger er mere end fordoblet, fra ti tilfælde i første halvår i 2015 til 24 i de første seks måneder af 2016.

Skibe fra den danske handelsflåde optræder også i den statistik. Eksempelvis blev et Mærsk-ejet containerskib angrebet og overtaget af pirater ud for Nigerias kyst i februar.

- Pirateriet i Guineabugten er en stigende udfordring for handelsskibe og deres besætninger. Der er tale om svært bevæbnede og skruppelløse kriminelle, der tæsker, kidnapper og endda ind i mellem dræber besætningsmedlemmer, siger Anne H. Steffensen, der er direktør for Danmarks Rederiforening, i en skriftlig udtalelse.

Der befinder sig på ethvert tidspunkt mellem 10 og 30 danskopererende skibe omkring Guineabugten ud for Vestafrika, og danske rederier omsætter årligt for mere end 250 millioner kroner i Nigeria alene.

Ifølge Danmarks Rederiforening har danske rederier 11 procent af deres aktiviteter i Afrika.

/ritzau/

 

Dagens Gossip