Trusler på åben skærm udløser fængselsstraf til 19-årig

Pistoltrusler på åben skærm koster nu en 19-årig mand en fængselsdom på et år og tre måneder. Dommen er faldet torsdag ved Retten i Aarhus.

- Han fik dom for trusler og besiddelse på offentligt sted af en pistol med patroner under særligt skærpende omstændigheder, fortæller senioranklager Lars Petersen.

I nyhedsindslaget, som blev bragt på TV2 Østjylland 8. maj, stod en gruppe unge mennesker frem og fremsatte trusler mod den eller de, der to dage tidligere havde skudt mod en lejlighed i Gellerup.

En person i gruppen fremviste desuden en pistol. De medvirkendes identitet var sløret, blandt andet ved at ansigterne på enkelte deltagere var gjort uskarpe, og stemmerne var forvrængede.

Den 19-årige valgte efter dommen at anke til Vestre Landsret, hvor han vil kræve at blive frifundet, oplyser Lars Petersen.

I sagen har anklagemyndigheden bedt om at få udleveret råbånd fra TV2 Østjylland, og det har Vestre Landsret i en kendelse fastslået, at politiet har krav på.

Tv-stationen har dog oplyst til politiet, at det ikke er muligt, fordi råbåndene er blevet slettet. Det har fået politiet til at rejse sigtelse mod relevante medarbejdere på tv-stationen for at ødelægge beviser i en straffesag.

- Den del af sagen ligger i øjeblikket stille, fordi TV2 Østjylland har bedt Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, siger Lars Petersen.

Procesbevillingsnævnet er den instans, som afgør, hvilke sager der er så principielle, at landets øverste dommere, skal vurdere dem.

Da det kom frem, at råbåndene var slettet blev en anden mand, som var fængslet i sagen løsladt. Det skete sidst i maj. Han er dog fortsat sigtet i sagen, oplyser Lars Petersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip