Tryg sætter 15 øre i banken for hver krone i præmier

Forsikringsselskabet Tryg kommer ud af første halvår af 2014 med et overskud på over 1,3 milliarder kroner mod lidt over en milliard kroner i perioden sidste år. Det viser selskabets regnskab.

Koncernchef Morten Hübbe siger, at fremgangen viser, at selskabets tiltag for at effektivisere virker.

- Vi har forbedret combined ratio og opnår, selv om vi fraregner de ekstraordinære engangseffekter, en lavere omkostningsprocent, siger koncernchefen i en kommentar til regnskabet.

Nøgletallet combined ratio viser de samlede udgifter til erstatning og administration i forhold til præmieindtægterne. Sagt med andre ord brugte Tryg i første halvår 84,9 øre for hver krone, koncernen fik ind i præmieindtægter. Samme halvår i 2013 var det 88,6 øre.

Og det er næsten over hele linjen - både hos privatkunderne og hos erhvervskunderne, at omkostningerne er faldet.

- Vores konkurrenceevne styrkes, og det giver afsæt for vores fortsatte arbejde med at skabe tryghed og værdi for vores kunder, medarbejdere og aktionærer. Samtidig ser vi en forbedring i præmieudviklingen, selv om der fortsat er et stykke vej til vækst på toplinjen, siger Morten Hübbe.

Koncernchefen er "meget tilfreds" med udviklingen i selskabet inden for flere områder.

- Efter i en periode at været faldet, stiger antallet af kunder i Privat Norge, og i Privat Danmark er der en forbedret trend i kundeudviklingen. Samtidig ser vi i både Danmark og Norge en forbedret kundefornyelse i Erhverv, siger direktøren.

Tryg fik i årets første seks måneder 9,3 milliarder kroner ind i bruttopræmieindtægter. Det er en stigning på 294 millioner kroner i forhold til halvåret 2013. Oveni har skadesniveauet i andet kvartal i år været lavt - især når man ser på store skader.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip