Tryg topper listen over bedste regnskaber

Regnskabssæsonen lakker mod enden, og forsikringsselskabet Tryg, der er et af de 19 selskaber i fondsbørsens eliteindeks C20 Cap, stod for den største overraskelse. Selskabets indtjening lå nemlig 36 procent over det, analytikerne havde forventet.

Samlet overgår 10 selskaber analytikernes forventninger og tjener flere penge end ventet, mens ni selskaber leverer resultater under forventningerne. Det viser Spar Nords surprise index.

- Tryg har overrasket os mest i den aktuelle regnskabssæson, og det skyldes i høj grad, at selskabet har haft en række betydelige engangsindtægter, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

I bunden ligger GN Store Nord som det selskab, der skuffede mest. Analytikernes forventninger lå 11,3 procent højere end det, selskabet kunne præstere i årets første seks måneder.

- GN Store Nord har for så vidt en solid vækst i salget, men højere salgsomkostninger betyder, at indtjeningen ikke følger med. Og dertil kommer så, at andelen af solgte produkter med høj indtjening har skuffet, uddyber Mikkel Duus-Hansen.

Selv om Tryg klarer sig over forventning, er det ikke den aktie, som investorerne syntes bedst om. Det er derimod smykkeselskabet Pandora, der er børsdarlingen. En aktie i Pandora steg med mere end 8,3 procent på regnskabsdagen.

- Pandora-aktien faldt i perioden op til offentliggørelsen af regnskabet blandt andet på baggrund af negativ omtale af selskabet og en generel bekymring for, om salget af smykker kunne leve op til forventningerne, siger Mikkel Duus-Hansen.

- Derfor blev Pandora-regnskabet modtaget med et lettelsens suk, og det fik aktien til at springe i vejret med mere end otte procent på regnskabsdagen, siger analytikeren.

Det største fald i aktiekursen på dagen for regnskabsoffentliggørelsen tilfaldt teleselskabet TDC, som faldt 8,8 procent på dagen.

- Vi oplever en forstærket frygt for prispres inden for telefoni, ligesom en for TDC ugunstig regulering også skaber bekymring for selskabets fremtidige indtjeningsmuligheder, siger Mikkel Duus-Hansen.

/ritzau/