Tsipras: Vi kan nå en aftale i aften

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, er optimistisk og klar til endnu et kompromis, melder han forud for endnu et krisemøde mellem eurozonens 19 ledere søndag i Bruxelles.

- Jeg er her klar til endnu et kompromis. Det skylder vi den europæiske befolkning, som vil have et samlet Europa og ikke et delt.

- Vi kan få en aftale i aften, hvis alle parter ønsker det, siger han på vej ind til mødet.

Hvis det står til EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, så kommer der en græsk aftale.

- Jeg vil kæmpe til det sidste millisekund for at nå en aftale. Og jeg håber, at vi vil få en aftale, siger Juncker på vej ind til mødet.

På mødet mellem eurozonens 19 ledere, som begyndte lidt efter klokken 16, skal de endnu en gang diskutere den græske gældskrise.

Maltas premierminister, Joseph Muscat, fortæller på vej ind til mødet, at alle muligheder bliver diskuteret.

- Vi bliver nødt til at gøre vores bedste for at holde Grækenland i eurozonen. Men det kan ikke være for enhver pris.

- Hvad der var nok for 10 dage siden er ikke nødvendigvis nok i dag, fordi situationen i Grækenland er forværret, siger Muscat.

Og mistilliden til den græske regering er stadig et problem.

Den irske premierminister, Enda Kenny, ser gerne, at det græske parlamentet allerede i morgen begynder at vise, at parlamentet er seriøse omkring at iværksætte ændringer og reformer.

Eurogruppens formand, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, skal på topmødet briefe lederne om det møde eurolandenes finansministre netop har afsluttet.

Her har finansministrene diskuteret, hvorvidt man skal sige ja eller nej til at gå i gang med at forhandle om en tredje lånepakke til kriseramte Grækenland.

Forhandlingerne begyndte lørdag, men efter næsten ni timer blev de afbrudt omkring midnat natten til søndag for at blive genoptaget søndag klokken 11.

/ritzau/

 

Dagens Gossip