Tunesien pågriber 17 efter blodigt angreb nær Libyen

Tunesiske styrker har "dræbt fem terrorister" efter jihadisters blodige angreb mandag i en mindre by nær grænsen til Libyen.

Både militær og sikkerhedsstyrker var involveret i en indsats nær den libyske grænse tirsdag aften, og det var i sammenstød med militante, at fem mennesker mistede livet, oplyser det tunesiske indenrigsministerium.

- Som led i den fortsatte operation ved Ben Guerdane lykkedes det sikkerhedsstyrker og militær at dræbe fem terrorister i Benniri-området, skriver ministeriet i en udtalelse, hvor det tilføjes, at der er blevet beslaglagt våben.

Ben Guerdane blev mandag ramme om en række blodige angreb. Ifølge den tunesiske premierminister, Habib Essid, deltog omkring 50 ekstremister i angrebet i byen, hvor syv civile og 12 soldater blev dræbt.

36 ekstremister blev dræbt af sikkerhedsstyrkerne efter angrebet, der ifølge premierministeren er "uden fortilfælde". Det blev udført af Islamisk Stat, siger Essid.

Syv militante blev pågrebet i forlængelse af angrebet.

Belhassen Oueslati, en talsmand for forsvarsministeren, fortæller, at 17 andre er blevet anholdt tirsdag nær den kaserne, som var mål for mandagens angreb.

De er nu overleveret til nationalgarden.

Premierminister Habib Essid mener, at regeringsstyrkerne fik demonstreret, at Islamisk Stat ikke uden videre kan oprette et emirat i Ben Guerdane, som de tunesiske myndigheder mistænker, at den ekstremistiske gruppe har som mål.

Siden revolutionen i 2011, der førte til præsident Ben Alis flugt og fald, har Tunesien kæmpet med at holde styr på militante islamister fra nabolandet.

Tuneserne har for nylig opført et grænsehegn på flere hundrede kilometer mod Libyen.

Islamister trænet i Libyen udførte sidste år store og alvorlige angreb mod mål i Tunesien. De formodes at have haft tilknytning til Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip