Tunnelmand-offer: Nu kan ingen møde ham på en mørk vej

Skrevet af admin

|

26/11/2013

Dagens topnyheder

Der blev hulket og givet knus og omfavnelser blandt tilhørerne, da en 41-årig familiefar blev idømt fængselsstraf og udvisning for voldtægt, voldtægtsforsøg og røveri ved Retten på Frederiksberg tirsdag.

En af kvinderne, der i 2010 blev forsøgt voldtaget af den såkaldte tunnelmand, var tilfreds med dommens udfald.

- Jeg er lettet. Nu kan jeg ikke møde ham på gaden, og andre kan ikke møde ham på en mørk vej, siger hun uden for retten.

Den nu 25-årige kvinde har selv vidnet i sagen og har været til stede ved flere af retsmøderne, fordi hun ville stoppe med at være bange for ham. I over to år har hun kæmpet med angst og frygt efter overfaldet.

Hun brød også grædende sammen, da dommen blev afsagt.

- Jeg har læst alle andre domme, og jeg troede ikke, at det kunne ske, at han blev udvist også. Jeg havde håbet det, men jeg havde ikke turdet tro på det, siger hun.

Den 41-årige familiefar blev døbt tunnelmanden, fordi han huserede i et stisystem ved bydelen Tingbjerg i København. Han er dømt for at overfalde og forulempe kvinder fra 2009 til 2012. Blandt andet har han voldtaget en kvinde og forsøgt at voldtage en anden.

I alt blev manden fundet skyldig i 12 forhold.

I fire tilfælde fandt retten dog, at der ikke var bevis på voldtægtsforsøg, men derimod kun at manden med vold eller trusler om vold havde forsøgt at tvinge kvinderne til "andet seksuelt forhold end samleje" og blufærdighedskrænkelse.

Da dommen blev afsagt, faldt den tiltalte familiefar om og gispede efter vejret. Hans tolk, forsvarer og to betjente måtte hjælpe ham på benene. Herefter sad han og stirrede stift frem for sig.

Sammen med sin advokat ankede han efterfølgende dommen.

Manden har boet i Danmark i knap 16 år, men står nu til udvisning til sit hjemland Marokko, hvis landsretten stadfæster dommen.

I Danmark har han sin kone, der er syg af sklerose, og sine to sønner. Hans forældre og søster bor dog stadig i Marokko.

Det var særligt dna-spor fra sæd og spyt, som fik beviserne til at veje tungt mod manden. Sporene blev efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

/ritzau/