Tunnelmanden falder om i retten: Udvist af Danmark

Tunnelmanden skal otte år i fængsel for voldtægt og røveri. Derudover udvises han af Danmark med forbud for senere indrejse. Det slår et enigt nævningeting tirsdag fast ved Retten på Frederiksberg.

Da dommen blev afsagt, faldt den 41-årige familiefar om og gispede efter vejret. Hans tolk, forsvarer og to betjente måtte hjælpe ham på benene. Herefter sad han og stirrede stift frem for sig.

Anklager Line Steffensen havde krævet ni års fængsel og udvisning af tunnelmanden, mens forsvarer Michael Bjørn Hansen argumenterede for, at den 41-årige skulle slippe for udvisning og kun have fem år bag tremmer.

- Retten lægger til grund, at der er tale om meget grov og omfattende kriminalitet. De forurettede har følt høj grad af hjælpeløshed, sagde retsformanden og uddybede:

- I udvisningen er der lagt vægt på, at tiltalte er kendt skyldig i grov og vedvarende kriminalitet. Afvejningen til tiltaltes to børn kan ikke medføre, at udvisningen skal undlades.

Manden har sammen med sin advokat valgt at anke dommen.

Varetægtsfængslingen blev herefter forlænget af dommerne. Navneforbuddet mod manden blev i første omgang hævet, men forsvareren kærede beslutningen.

- Det er en meget hård dom. Udvisningsproblemet er en ekstra straf til familien. Ingen af de forurettede har genkendt ham, selvom det har været det mest rædselsfulde i deres liv, det er meget mærkeligt, at retten ikke har taget det med, siger Michael Bjørn Hansen efterfølgende til Ritzau.

Familiefaren er i medierne blevet døbt tunnelmanden, fordi han har huseret nær en tunnel på et stisystem ved bydelen Tingbjerg i København. I alt er han kendt skyldig i 12 forhold, som handler om voldtægt, voldtægtsforsøg og røverier.

I fire tilfælde finder retten dog, at der ikke er bevis på voldtægtsforsøg, men derimod kun at manden med vold eller trusler om vold har forsøgt at tvinge kvinderne til "andet seksuelt forhold end samleje" og blufærdighedskrænkelse.

Særligt dna-spor fra sæd og spyt får beviserne til at veje tungt mod på manden. Sporene blev efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

Manden kom til Danmark på grund af sin kone i 1998. Han kom efterfølgende i praktik og blev siden fastansat i en dansk virksomhed. Herudover har han tidligere arbejdet hos en bager på Amager og har gennemført fire modulers danskundervisning.

Han har to sønner med sin kone, der lider af sklerose.

Ud over fængselsstraffen og udvisningen skal han betale erstatning til sine ofre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip