Tunnelmanden frygter at blive udvist til Marokko

Når dommen over den såkaldte tunnelmand falder tirsdag, kan det vise sig, at den 41-årige familiefar, der ved Retten på Frederiksberg er kendt skyldig i voldtægt, røveri og seksuelle krænkelser, som straf skal udvises til Marokko.

Men udsigten til at skulle forlade Danmark og familien for at vende tilbage til sit hjemland lod ikke til at begejstre den tiltalte, som sad og lyttede stille til sin tolks oversættelser, da skyldkendelsen blev læst op i retten.

- Min kone har haft sklerose i snart 10 år. Jeg hjælper hende ret meget. Jeg har mine børn, som holder meget af mig. Jeg har slet ikke noget med alt det her at gøre, sagde den tiltalte.

Ifølge anklagerens dokumentation står intet i vejen for en udvisning. Den tiltalte risikerer ikke dobbeltstraf i hjemlandet, og i forvejen rejser han til Marokko cirka en gang om året og er der ofte en måned ad gangen.

Den 41-årige selv sagde dog, at både arbejde, familie og venner nu er i Danmark.

- Jeg har solgt alt, jeg havde i Marokko, og er flyttet til Danmark. Jeg har ikke mulighed for at få arbejde i Marokko, og jeg har rigtig mange venner her i Danmark. Jeg er så ked af det, for de ved intet om disse forhold, sagde familiefaren.

Han er kendt skyldig i at være gerningsmanden, som i medierne er blevet døbt tunnelmanden, fordi han huserede i et stisystem ved bydelen Tingbjerg i København fra 2009 til 2012.

I alt er han skyldig i 12 forhold, som alle handler om voldtægt, seksuelle krænkelser, vold og røveri begået mod kvinder, der kom cyklende alene i området omkring to gang- og cykeltunneler.

Manden kom til Danmark på grund af sin kone i 1998. Han kom efterfølgende i praktik og blev siden fastansat i en dansk virksomhed. Herudover har han tidligere arbejdet hos en bager på Amager og har gennemført fire modulers danskundervisning.

Med sin kone har han to sønner, som spiller fodbold på træningsbaner ved siden af det pågældende stisystem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip