Turisme-forening holder alligevel på Eurovision-papirer

Skrevet af admin

13/10/2014

Mest læste i dag

Offentligheden får mandag alligevel ikke mulighed for at blive klogere på de beslutninger, som førte til afholdelsen af forårets Eurovision med eksploderede udgifter på op imod 334 millioner kroner.

Turismeorganisationen Wonderful Copenhagen offentliggør nemlig ikke referater fra møder i Eurovision-projektets styregruppe og præsidium, som den selv tidligere har lovet.

- I den forbindelse har Wonderful Copenhagen bedt om tilsagn herom fra projektets øvrige parter, da der er tale om møder parterne imellem, skriver Wonderful Copenhagen på sin hjemmeside.

- Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, Reda, der er en af parterne, har dog meddelt, at man afventer møde med Rigsrevisionen, førend man kan tage stilling til anmodningen om offentliggørelse. Derfor udskydes offentliggørelsen, skriver organisationen.

Hos Refshaleøens Ejendomsselskab oplyser man, at direktør Christian Herskind ikke har nogen kommentarer, og at han er gået på to ugers efterårsferie. Det er derfor ikke muligt at finde ud af, hvornår selskabet vil tage stilling til en eventuel offentliggørelse.

Wonderful Copenhagen må derfor vente på ubestemt tid med at følge i hælene på DR og fremlægge sine Eurovision-dokumenter.

DR valgte i sidste uge at offentliggøre de omdiskuterede dokumenter om kontrakter fra Eurovision-arrangementet i maj. Og kulturminister Marianne Jelved (R) har opfordret Wonderful Copenhagen til at gøre det samme.

- Der er to parter i denne sag. Derfor sender jeg en stærk appel til Wonderful Copenhagen om, at de også lægger deres dokumenter frem, når nu DR har gjort det, sagde kulturministeren tirsdag i sidste uge til TV-Avisen.

DR har haft udgifter for 197 millioner kroner for musikarrangementet, mens Wonderful Copenhagens projektselskab har haft udgifter for 137 millioner kroner mod et oprindeligt budget på 34,6 millioner kroner.

Ifølge kontrakten sikrede DR sig, at hele det økonomiske ansvar for at omdanne de gamle skibsværftshaller på Refshaleøen, hvor showet blev afviklet, udelukkende lå hos Wonderful Copenhagen.

/ritzau/