Turister glemmer at se det bedste af Phuket

Elo Christoffersen

|

26/09/2013

Dagens topnyheder

Et overflødighedshorn af smukke, gyldne sandstrande, billedskønne klippefremspring og turkisblåt vand. Der er ikke noget at sige til, at mange vælger at blive i strandstolen eller drømmesengen, når turen går til Phuket. Men der er meget andet at se, skriver Falk Æauritsen i en pressemeddelelse.

Øen er mere end solbadning, dykning og sand mellem tæerne, fortæller Danmarks Radios Mikkel Tofte Jørgensen, som af flere omgange har boet i Thailand og gennem mere end tyve år rejst landet tyndt. Udover journalist er han forfatter til "Turen Går Til Thailand".

- Man glemmer og overser ofte Phuket by, som bliver stadig mere interessant. Det livlige handelscentrum er ved at blive restaureret og shinet op. De gamle kinesiske købstadshuse bliver renoveret og ind flytter blandt andet kunst- og antikvitetshandlere, siger Mikkel Tofte Jørgensen og fortsætter:

- I modsætning til strandområdernes ensartede butikker, kan man her finde nogle originale souvenirs eller måske få skræddersyet en kjole eller et sæt tøj af silke.

Galleri: På denne tropeø koster en overnatning 360.000 kroner

Man skal også tage til Phuket by for at få de største madoplevelser fortæller forfatteren:

- Phuket blomstrer også på madfronten. Trenden er, at entreprenører rykker ind i byens gamle handelshuse og laver gadeagtige køkkener - men indenfor. Her kan man både få flotte rammer, god mad - og mulighed for at blive klogere på Thailand ved at snakke med de lokale, der driver stederne.

- Drømmer man om at opleve et rigtigt marked, så er chancen der også i Phuket by, hvor de lokale hver dag tager ind og handler friske råvarer, slutter Mikkel Tofte Jørgensen.