Turister lejer flere feriehuse ved de danske kyster

Skrevet af admin

05/04/2016

Dagens topnyheder

Det bliver mere populært at holde ferie i Danmark, og særligt er turister glade for at leje et feriehus ved landets kyster.

Udlejningen af danske feriehuse har i 2015 slået rekord, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt var der 17,4 millioner overnatninger, hvilket er syv procent flere end året før. Overnatningsantallet er det antal nætter, som hver enkelt person tilbringer i et udlejet hus i udlejningsperioden.

Det er særligt i kommunerne Tønder, Varde, Ringkøbing-Skjern, Fanø og Esbjerg, at flest sommerhuse bliver udlejet. Det skal dog ses i sammenhæng med, at mange huse i blandt andet Nordsjælland ikke udlejes i samme grad.

Men selv om danske feriehuse er populære, er der fra 2014 til 2015 kun kommet 60 flere huse til udlejning. Det bekymrer udlejningsbranchen, fordi bookingerne på nuværende tidspunkt allerede tegner til at overgå rekordåret 2015.

- Der er så stor interesse for ferie i Danmark, at vi kunne udleje 3.000 flere nye og moderne sommerhuse, siger Carlos Villaro Lassen, som er administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening i en skriftelig kommentar.

- Hvis vi vil have andel i den voksende turisme, har vi brug for, at flere danskere sætter deres hus til udlejning, og vi har brug for nye moderne sommerhuse, som gæsterne efterspørger, siger han.

Carlos Villaro Lasse ønsker derfor, at politikerne blandt andet vil lempe på restriktionerne for brug af sommerhuse i vinterhalvåret.

Tyske turister er glade for Danmark og stod for 11,1 millioner overnatningerne. Det er en stigning på syv procent.

Udlejningen til nordmænd, hollændere og svenskere steg med 11 procent i forhold til 2014.

Også danskere bruger tiden uden for arbejde i feriehuse. Antallet af danske gæster er steget med seks procent i forhold til 2014 og tegner sig for 4,3 millioner overnatninger.

/ritzau/