Tusinder demonstrerer mod krybskytteri i 136 byer

I 136 byer på seks kontinenter demonstrerer tusindvis af mennesker verden over mod krybskytteri. Aktivisterne kræver, at landes regeringer skal gøre mere for at stoppe den ulovlige handel med slagtede næsehorn og elefanter.

Protesterne er arrangeret af en gruppe bestående af flere græsrodsbevægelser og blev holdt i byer lige fra Soweto til San Francisco og Tokyo.

I Sydafrika, der kæmper for at dæmme op for krybskytteriet af næsehorn og elefanter, samlede demonstranter sig i 17 byer.

- Vi protesterer mod verdens politiske ledere, der ikke har modet og den politiske vilje til at ændre lovgivningen, siger én af arrangørerne Dex Kotze til nyhedsbureauet AFP.

For 350 år siden var der 27 millioner elefanter i Afrika. Nu er der 400.000 tilbage, og ifølge aktivisterne skrumper antallet med ni procentpoint om året.

Ifølge Verdensnaturfonden WWF er der omkring 20.000 hvide næsehorn og 4800 næsehorn tilbage i Afrika. Det anslås, at 700 næsehorn er blevet skudt alene i år.

Krybskytteriet af de sjældne afrikanske dyr er i stigning på grund af en øget efterspørgsel fra især Asien, der blandt andet bruger næsehornets horn til medicin. Blandt landene, som aktivisterne beskylder for ikke at gøre nok mod den ulovlige handel, er Kina, Vietnam og Laos.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip