Tusinder prøver at stoppe valgregistrering i Thailand

Tusindvis af demonstranter omringede mandag et valgkreds-kontor i Thailand i et forsøg på hindre politiske partier i at registrere sig til valget den 2. februar.

Det sker, fordi de er utilfredse med det regerende Pheu Thai-parti med premierminister Yingluck Shinawatra i spidsen. 35 partier nåede inden blokaden at få tilladelse til at stille op ved nyvalget.

Mens den politiske krise i landet forværres, dykkede den thailandske møntfod baht til 16,76, dens laveste niveau i næsten fire år.

Det er tidligere generalsekretær for Demokraterne, Suthep Thaugsuban, som også har stået i spidsen for protesterne i den seneste tid, der opfordrede tusindvis af sine tilhængere på gaden for at forhindre registreringen.

Men demonstranterne nåede først frem, efter at ni partier havde registreret sig, herunder det regerende Pheu Thai-parti. Det siger valgkommissionens vicegeneralsekretær Somsak Suriyamongkol ifølge Bangkok Post.

Valgkommissionen råder de 26 partier, der blev hindret i at nå frem til valgkontoret, til at klage på den nærmeste politistation og registrere sig der.

Omkring 600 personer har samlet sig foran politistationen, rapporterer vidner.

Søndag gik 150.000 demonstranter på gaden i Bangkok for at protestere mod Yingluck Shinawatra.

Hendes ældre bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som blev væltet fra posten i 2008 og bor i eksil, beskyldes for at lede landet gennem sin søster.

Thaksins parti Pheu Thai har bred støtte blandt landets fattige landbefolkning, og det ventes, at partiet trods de omfattende protester i Bangkok vil vinde valget i februar.

Demokraterne sagde lørdag, at oppositionspartiet vil undlade at opstille kandidater og i øvrigt boykotte valget.

Protesterne mod regeringen og premierministeren brød ud i starten af november, efter at regeringen i oktober foreslog en amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013.

Forslaget, der ville have gjort det muligt for premierministerens bror at vende tilbage fra eksil, blev senere trukket tilbage.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip