Tusinder så hvor mælk, kød og æg kommer fra

Der blev klappet køer, heste og høns, da Landbrug og Fødevarer søndag havde Åbent Landbrug over hele landet.

Organisationen Landbrug og Fødevarer har gjort besøgstallet op, og det viser sig, at i alt 86.388 børn og voksne var ude og se nærmere på, hvor mælk, kød og æg kommer fra.

Det er 20.000 flere besøgende end året før. Formanden for Landbrug og Fødevarer Martin Merrild var selv ude at besøge på tre gårde i det midt- og vestjyske for at se, hvor stor interessen var.

Han sluttede dagen på Skovgaard, en større kvægbedrift syd for Silkeborg med egen gårdbutik med slagterafdeling og vinhandel, hvor omkring 3500 besøgende lagde vejen forbi i dagens løb.

- De andre steder, jeg besøgte, var der også stor interesse. Det virkede som om folk havde en rigtig god oplevelse.

- Alle steder glædede det mig virkeligt at se, hvor meget familierne og de ansatte på gårdene havde gjort ud af dagen. De er stolte ved at vise deres arbejdsplads frem og fortælle om deres dagligdag, siger Martin Merrild i en pressemeddelelse.

51 gårde åbnede dørene til deres bedrift.

- Der er efterhånden ikke mange, der kommer ofte på en gård. Derfor er det vigtigt, at vi holder de her arrangementer, hvor danskerne kan komme ud og se, hvordan moderne landbrugsproduktion ser ud i 2014, siger Martin Merrild.

Landbrug og Fødevarer havde i år valgt at lukke af for besøg på svinefarme. Det skete som konsekvens af, at sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i slutningen af august meldte ud, at det er slut med at modtage skoleklasser og andre besøgende på landbrug, hvor der er påvist smitte med MRSA-bakterien, der er immun overfor almindelig penicillin.

Derfor tog Landbrug og Fødevarer skridtet fuldt ud og lukkede for besøg i alle svinestalde. Lukningen er midlertidig indtil der foreligger en ny risikovurdering, som Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen samarbejder om.

/ritzau/

 

Dagens Gossip