Tusindvis af danskere truet af skattesmæk: Tjek din lønseddel nu, hvis du ikke vil skylde penge

Hvis man vil undgå et skattesmæk i 2016, så er det nu, der skal handles. Det skriver TV2.dk.

Skat offentliggør i foråret, om man skal betale penge tilbage i skat, fordi man har indbetalt for lidt i løbet af året, eller om man har et beløb til gode.

Hvis man håber på det sidste, så er det nu, man skal tjekke sin seneste seneste lønseddel. Det oplyser flere eksperter til TV2.dk.

Det gælder om at kigge på forskudsopgørelsen for at se, om den indberettede indkomst og fradrag for 2016 rent faktisk stemmer. Hvis tallene ikke er rigtige, så er de det formentlig heller ikke på den seneste lønseddel - og det kan altså ende med at gøre ondt i privatøkonomien, når årsopgørelserne ligger klar.

Ifølge Lise Nytoft Bergmann, som er boligøkonom i Nordea Kredit, så er det særligt boligejere, der skal være vågne. Hun forklarer til TV2.dk, at et stort antal boligejere lagde deres lån om i 2015, og da Skat ikke automatisk indhenter den slags oplysninger, kan nogen havde glemt at indberette de nye tal. Og det kan altså påvirke, om man ender med at skylde penge til Skat.

Selvom det især er boligejere, der bør være opmærksomme, så er det faktisk et godt råd til de fleste danskere at tjekke forskudsopgørelse og lønseddel - selv små ændringer i dit liv, som at du har fået længere eller kortere vej til arbejde, betyder noget for dine skatteforhold.

Hvis tallene i din forskudsopgørelse ikke passer, så kan du rette dem selv - og det kan man gøre hele året.

Du kan tjekke, om du skylder penge til skat fra den 14. marts på skat.dk.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip