Tusindvis af danskeres løn bliver forsinket

admin

|

30/06/2014

Dagens topnyheder

Mandag er lønningsdag for de fleste. Alligevel vil mange danskere ifølge DR Nyheder opleve, at deres løn ikke er røget ind på kontoen mandag morgen.

Fejlen ligger hos Bankdata, der har problemer med sine systemer. Det betyder, at kunder i flere af landets pengeinstitutter, herunder Nordea og Danske Bank, ikke har fået deres løn.

- Vi har haft en driftsfejl med den udgående clearing, og vi har først fået sendt den her til morgen, hvilket forsinker lønoverførslerne. Det er vores fejl, som giver mærkbare problemer hos kunderne, og det beklager vi meget, siger Bankdatas direktør, Lene Weldum, til DR Nyheder.

Hun oplyser, at flere hundredetusinde danskere kan have oplevet problemer, men at de formentlig får deres løn senere på dagen.

Nordea og Danske Bank bekræfter mandag formiddag fejlen overfor DR Nyheder. Det er dog uvist, hvor mange danskere der er berørt af problemet, og hvornår deres løn går ind.

- Vi har fået af vide, at vi får overførslerne fra Bankdata klokken 12, så det afventer vi nu. Derefter går vi i gang med at bogføre, så kunderne kan få deres penge, siger Nordeas pressechef, Stephan Ghisler-Solvang, til DR Nyheder.

Bankdata undersøger i øjeblikket, hvad fejlen skyldes.

/ritzau/