Tusindvis af migranter er samlet op ud for Libyens kyst

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Næsten 3000 migranter er tirsdag blevet samlet op fra nødstedte fartøjer, der var stævnet ud fra Libyens kyst. Det oplyser den italienske kystbevogtningstjeneste.

De mange mennesker på vej mod Europa blev reddet i 23 separate aktioner, fremgår det af en meddelelse. Med tirsdagens indsats er omkring 5600 migranter blevet samlet op i havet ud for Libyen de seneste to dage.

Alle tilgængelige ressourcer blev sat ind i aktionerne tirsdag, oplyser den italienske myndighed. Ud over fartøjer fra kystvagten og skibe fra EU's marinemission, Eunavfor, deltog to slæbebåde fra en olieplatform.

Umiddelbart er der ingen oplysninger om nationaliteterne på de 3000 migranter. Men hovedparten af de migranter, der hidtil i år er ankommet til Italien, stammer fra afrikanske lande syd for Sahara.

Humanitære organisationer siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at efter aftalen mellem Tyrkiet og EU om at begrænse strømmen af migranter fra Tyrkiet til græske øer trådte i kraft, er søruten mellem Libyen og Italien nu den mest anvendte for personer, der forsøger at komme til Europa for at søge om asyl.

De fleste bliver transporteret om bord på ikke særlig sødygtige fiskerbåde eller gummibåde, der forsøger at nå frem til den italienske ø Lampedusa eller til Sicilien.

Tidligere denne måned oplyste Italien, at omkring 31.000 migranter, størstedelen fra Afrika, er nået frem til landet i år. Det er en smule lavere end på samme tid sidste år, men de seneste dage er antallet af nyankomne gået markant op.

Myndighederne vurderer, at i takt med en bedring i vejrforholdene vil endnu flere forsøge at krydse Middelhavet.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) oplyste tirsdag ifølge nyhedsbureauet AFP, at antallet af omkomne på den ofte farefulde færd over Middelhavet i år er markant lavere end de to foregående år.

Indtil nu er 1370 migranter og flygtninge ifølge IOM forsvundet på havet mod næsten 1800 på samme tid i 2015.

/ritzau/Reuters