Tusindvis af russere demonstrerer mod rolle i Ukraine

Tusindvis af russere gik søndag på gaden i Moskva for at demonstrere mod konflikten i Ukraine i den første store anti-krigs-demonstration, siden styret i Kijev og prorussiske oprørere indledte konflikten.

Arrangørerne af demonstrationen "En march for fred" siger, at over 50.000 mennesker ventes at deltage på gaderne i Moskva for at levere et stærkt budskab til præsident Vladimir Putin: Stop krigen.

Der ventes også demonstrationer i andre byer over hele Rusland. Ifølge politiet deltog omkring 5000 mennesker i demonstrationen i Moskva.

Demonstranter beskylder ofte politiet for at undervurdere størrelsen af demonstrationer, der går imod Ruslands vilje, og oppositionens demonstrationer får også begrænset dækning på stats-tv.

En korrespondent fra nyhedsbureauet Reuters siger, at mindst et par tusinde demonstranter fyldte Moskvas centrale gade Tverskaja, mens mange bar på gule og blå flag fra Ukraine. Over demonstranterne fløj en helikopter.

- Putin betyder krig. Han er leder af krigs-partiet, siger en af demonstranterne og prominent Putin-kritiker Boris Nemtsov.

I demonstrationens masser kunne man skimte bannere, hvorpå der stod "Vi er sammen", "Putin, jeg er træt af dine løgne" og "Jeg vil ikke have krig med Ukraine".

Demonstranterne råbte "Nej til krig", da de marcherede gennem hovedstadens gader.

Konflikten i det østlige Ukraine har foreløbigt kostet omkring 3000 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip