Tusindvis af tilskuere så sejlskib trække slæbebåd ned ved Esbjerg

Tusindvis af tilskuere ved Tall Ships Races på havnen i Esbjerg blev kort før kl. 18 mandag forskrækkede øjenvidner til at en af havnens slæbebåde blev trukket ned af det russiske sejlskib Kruzenshtern.

Kruzenshtern er verdens næststørste sejlskib med fire master og så højt som et højhus. Pludselig kæntrede slæbebåden, der skulle trække skibet ud af havnen og gik til bunds, skriver TV Syd.

Alle tre besætningsmedlemmer på slæbebåden slap uskadte fra episoden, da de blev reddet af en gummibåd, der fulgte arbejdet med at slæbe det store sejlskib ud af havnen.

- Det ene af besætningsmedlemmerne fra den kæntrende lodsbåd blev hurtigt reddet af folkene på gummibåden. De to andre ryger i vandet begge. Det er foregået så hurtigt, at de ikke har nået at få redningsveste på, siger Erik Lindholt, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladets netavis.

Den ene, der ryger i vandet, er en kvinde fra lodsbåden. Hun kommer hurtigt op. Den anden, som er skipperen selv, er lidt sværere at få op. Han bliver hevet op via en sliske i gummibåden, som han holder fast i, mens lodsbåden hurtigt synker, skriver eb.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip