TV: Aarhus er bare så gammeldags

Måske du har stillet dig selv følgende spørgsmål: Hvordan ville det være at bo og leve i datidens Danmark? Det kan du faktisk komme til, for 'Århundredets Festival' i Aarhus tager dig nu tilbage til perioden 1900-1950 - dengang hvor telefonopkald foregik over centralen, og turen til Aarhus var med larmende damplokomotiv.

Fredag aften lød startskuddet for 'Århundredets Festival' med en stor fest på Rådhuset i Aarhus. Cocktails, flotte kjoler og Aarhus jazzorkester sørgede for at stemningen var i top. Men selvom de mange gæster morede sig med et nostalgisk tilbageblik, var tidsperioden ikke blot fest og farver. 

"Folk i starten af 1900-tallet var generelt fattigere, levede under trangere vilkår og havde svært ved at skaffe brød på bordet” siger lektor i historie fra Aarhus Universitet, Bertel Nygaard.

Og spørger man Festivalchef Hanne Lundgren Nielsen fra Folkeuniversitetet, er det en periode vi alle kan lære af.

"Det er en periode med to verdenskrige, men også en periode med rigtig mange teknologiske opfindelser. Meget af det vi kender i dag, trækker faktisk tråde tilbage til den tid".

Om en uge vender Århus tilbage til sit gamle jeg, men indtil d. 13 marts vil du kunne opleve tiden fra da oldemor var ung.

 

Dagens Gossip