Tv-clairvoyant skyldig i drabsforsøg mod tvillingedøtre

Københavns Byret har torsdag fundet en 59-årig far skyldig i drabsforsøg på sine fireårige tvillingdøtre. Han stak pigerne med kniv på Rigshospitalet i august sidste år.

Faren har forlangt at blive frifundet i sagen, fordi han påstår, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Utilregneligheden skulle skyldes, at han var påvirket af store mængder ADHD-medicin, da han angreb pigerne.

Spørgsmålet om, hvorvidt den 59-årige var tilregnelig eller ej, bliver først afgjort i næste uge, når retten skal udmåle en straf.

Knivstikkeriet fandt sted i Rigshospitalets Ronald McDonald-hus, hvor familien opholdt sig i forbindelse med, at den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt.

Med torsdagens kendelse har retten fastslået, at overfaldet på pigerne var så groft, at faren må have haft til hensigt at slå pigerne ihjel.

I den forbindelse har retten blandt andet lagt vægt på, at faren forskansede sig på værelset med pigerne, og at han sendte truende sms'er til pigernes mor, som befandt sig på et toilet udenfor.

- Jeg mener det. Hvis jeg ser politiet komme, er det ude med os alle tre, lød det i en af de sms'er, som retsformand Sanne Bager torsdag citerede, da hun afsagde kendelse over manden.

Overfaldet på de to piger var så brutalt, at de begge har fået varige mén. Værst er det gået ud over den af pigerne, som lider af nyresvigt.

Under sagen er det kommet frem, at hun formentlig vil miste en del leveår på grund af overfaldet.

Desuden var hun så medtaget i forbindelse med overfaldet, at hun efterfølgende er ramt af spastiske lammelser og et synstab, som grænser til blindhed.

Der ventes dom i sagen 19. november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip