TV: Dansk innovation bag gigantisk australsk rejsebureau

Skrevet af MakeSense.dk

09/04/2015

Mest læste i dag

Med 100 ansatte er Datacon i Allerød en stor IT-virksomhed i Danmark. Internationalt syner den af knap så meget. Alligevel har en af verdens største rejsearrangører, australske Flight Centre, valgt at danske Datacon skal stå for deres IT-løsning.

”Datacon fik denne store ordre i stærk konkurrence med flere store internationale it-virksomheder og set i det lys, er vi meget stolte,” udtaler adm. direktør for Datacon, Jan Misser.

Et af verdens største rejsebureauer
Australske Flight Centre omsætter for lidt over 90 milliarder kroner om året, og er en af de helt store spillere på verdensmarkedet - til sammenligning ligger LEGOs omsætning på 25 milliarder kroner.

Datacon kommer dermed med i klubben af en lang række virksomheder, der har succes på det australske marked. Heriblandt virksomheder som Arla og Carlsberg.

Ingen hindring at være lille
Selvom Datacon er relativ lille i international sammenhæng er størrelsen ikke længere afgørende for at opnå internationale kontrakter for danske virksomheder.

”I dette landskab hvor det er blevet lettere at handle internationalt, er det blevet vigtigere at vise, hvordan du skiller dig ud,” forklarer professor i strategisk og international management ved CBS, Michael Mol.

Klar til opgaven
Hos Datacon handler det nu om, at IT-løsningen skal fungere upåklageligt, når rejsende over hele verden bestiller rejser gennem Flight Centre til deres ferier.

Se indslaget herunder: